Followers

16 May 2012

ESP ( ENERGIZING SOY PROTIEN )


Kenapa orang ramai memilih ESP dan menjadi HOT seller Shaklee ?




Pernahkah anda dengar tentang Energizing Soy Protein Shaklee?? Anda masih lagi tercari-cari supplement yang bagus untuk kesihatan anda luaran dan dalaman? Apa kata anda cuba ESP, dan saya pasti anda akan teruja dengan kesannya seperti ribuan pengguna yang lain…Dan ianya sangat berbaloi dan setanding dengan harga dan kualitinya..



 

Antara Kebaikan ESP
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
  • Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
  • Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Siapa Yang Perlu Ambil ESP? 

  • Ibu yang sedang hamil
  • Ibu yang sedang menyusukan anak
  • Orang yang ingin mengurangkan berat badan
  • Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
  • Orang yang baru lepas menjalani pembedahan
  • Orang yang inginkan kesihatan optimum
  • Orang yang ada masalah kesuburan
  • Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik

 
 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



 

 Ingin mencuba ESP??
Hubungi saya di talian 013-2593145 ( sms/whatapps )
atau emel di ainihazrina@yahoo.com dan FB Aini Hazrina.

hubungi saya sekarang!!
saya akan bagi harga yang baeekkkkk punya..

KHASIAT BUAH-BUAHAN

 
Hari ni kita cerita pasal khasiat buah-buahan pula. Buah-buahan ni banyak khasiatnya yang kita tak tahu. Jom kita tgk khasiat buah-buahan.


Tembikai



Tembikai mengandungi banyak air, menghilangkan dahag, juga mengandungi glutathione yang menggalakkan sistem kekebalan.Ia mengandungi kalium dan vitamin C. Ia juga merupakan sumber lycopene, Membersih dan mengalihkan bahan padat cair, melembabkan bahagian otak dan seluruh badan. Dicerna dengan lebih mudah dan meningkatkan kemungkinan untuk gemuk. Ia adalah ubat diuretik yang baik yang membantu pengalihan nephroliths


Betik


Betik kaya dengan vitamin A, vitamin C dan juga kalsium. Selain itu terdapat kalsium, besi, tiamin, riboflavin dan niasin dalam betik. Jumlah kalorinya sangat rendah. Kesemua nutrien yang terdapat di dalam sebiji buah betik dapat membantu mengurangkan risiko kanser, penyakit jantung dan strok.



Pisang
Pisang mengandungi kuantiti kanji yang besar dan ini baik untuk penyakit gastrointestinal tract. Pisang yang masak elok dimakan tetapi tidak pisang mentah, kerana jika dimakan ia mungkin membahayakan kesihatan




Oren


Ambilkan 2 hingga 4 biji oren dalam sehari dapat membantu menjauhkan selsema, mencegah dan melarutkan batu buah pinggang dan menjanjikan kadar kolestrol yang lebih rendah.





Anggur
Anggur mengandungi nilai nutritif yang besar, memperbaiki darah dan menghaluskan bahan pejal, selepas memakan anggur, elakkan dari meminum air kerana ia akan menyebabkan serat
Jika anda dijangkiti demam denggi makanlah anggur hitam dan kemudian minum air 100 Plus dengan segera menawar virus denggi



Epal
Kandungan vitamin C buah epal rendah, tetapi ia mengandungi asid sitrik, tannin pottasium dan magnesium, zat besi dan fosforos serta pectin. Mengandungi antioksida dan flavonoids yang membantu menurunkan risiko penyakit barah, angin ahmar dan sakit jantung





* Itu saja yang dapat di kongsi..Untuk taw khasiat buah-buahan yang lain, search sendiri la yer..
k jumpa lagi..papai

 


 


APA ITU VITAMIN?

- gambar hiasan -


Apa itu Vitamin? (bahasa Inggris: vital amine, vitamin) adalah sekelompok senyawa organik amina berbobot molekul kecil yang memiliki fungsi vital dalam metabolisme setiap organisme, yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.
Nama ini berasal dari gabungan kata bahasa Latin vita yang artinya "hidup" dan amina (amine) yang mengacu pada suatu gugus organik yang memiliki atom nitrogen (N), karena pada awalnya vitamin dianggap demikian. Kelak diketahui bahwa banyak vitamin yang sama sekali tidak memiliki atom N. Dipandang dari sisi enzimologi (ilmu tentang enzim), vitamin adalah kofaktor dalam reaksi kimia yang dikatalisasi oleh enzim. Pada dasarnya, senyawa vitamin ini digunakan tubuh untuk dapat bertumbuh dan berkembang secara normal.
Terdapat 13 jenis vitamin yang dibutuhkan oleh tubuh untuk dapat bertumbuh dan berkembang dengan baik. Vitamin tersebut antara lain vitamin A, C, D, E, K, dan B (tiamin, riboflavin, niasin, asam pantotenat, biotin, vitamin B6, vitamin B12, dan folat). Walau memiliki peranan yang sangat penting, tubuh hanya dapat memproduksi vitamin D dan vitamin K dalam bentuk provitamin yang tidak aktif. Oleh karena itu, tubuh memerlukan asupan vitamin yang berasal dari makanan yang kita konsumsi. Buah-buahan dan sayuran terkenal memiliki kandungan vitamin yang tinggi dan hal tersebut sangatlah baik untuk tubuh. Asupan vitamin lain dapat diperoleh melalui suplemen makanan.

Vitamin memiliki peranan spesifik di dalam tubuh dan dapat pula memberikan manfaat kesehatan. Bila kadar senyawa ini tidak mencukupi, tubuh dapat mengalami suatu penyakit. Tubuh hanya memerlukan vitamin dalam jumlah sedikit, tetapi jika kebutuhan ini diabaikan maka metabolisme di dalam tubuh kita akan terganggu karena fungsinya tidak dapat digantikan oleh senyawa lain.Gangguan kesehatan ini dikenal dengan istilah avitaminosis. Contohnya adalah bila kita kekurangan vitamin A maka kita akan mengalami kerabunan. Di samping itu, asupan vitamin juga tidak boleh berlebihan kerana dapat menyebabkan gangguan metabolisme pada tubuh.

Sumber : Wikipedia